- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set661
Jeg bruger denne kødsovs til min lasagne. Dog har jeg lige tyret lidt squash og gulerødder i kødsovsen. Det giver lidt skjulte grøntsager. Det skulle være så sundt.
Bolognese er en af de mange jeg-skal-have-ryddet-op-i-køleskabet-retter, billige studerende-retter og selvfølgelig en god klassisk ret på de fleste undervisningsplaner for madkundskab.
Jeg bruger denne kødsovs til flere retter. Den her kødsovs + pastaplader + bechamelsauce = lasagne.
Find også opskrift på hjemmelavet pasta her!
Jeg starter altid på kødsovsen i god tid. Helst lige når jeg kommer hjem fra arbejde. Så kan kødsovsen stå i et par timer og småboble i gryden. Det giver en masse saft og kraft i kødsovsen. Det kan lyde som meget arbejde, men det er det ikke overhovedet ikke. Kødsovsen står bare og passer sig selv resten af eftermiddagen, mens man hygger med familien. Hvis jeg har en flaske vin åben, er det altid god med 2-3 deciliter vino i kødsovsen. Jo længere tid, jo bedre og mere saft og kraft kommer der i saucen.
Spaghetti alla Ragú
Christian SvaneIngredienser
- 2 løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatkoncentrat
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk basilikum
- 2 spsk balsamico
- 1 ds vand (Brug dåsen fra de hakkede tomater. Så får du også det sidste tomat med fra dåsen)
- 1 oksebouillonterning
- ½ tsk salt og peber
- 100 g revet parmesan
Sådan gør du
- Hak løgene, hvidløg og peberfrugt i fine tern.
- Varm en gryde op til middelhøj varme og tilsæt da olivenolie. Svits grøntsagerne i gryden.
- Tilsæt oksekødet og brun det af.
- Tilsæt timian, basilikum, oregano, salt, peber og balsamico.
- Tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater og en dåse vand vha. dåsen, som de hakkede tomater var i.
- Bring kødsaucen i kog.
- Tilsæt bouillonterningen.
- Skru ned på lav varme og lad kødsaucen stå og boble i så lang tid som mulig. Jeg lave gerne retten ved 3-4-tiden om eftermiddagen, hvis jeg har mulighed for det. Så står retten og simre og en lækker sauce bliver til, mens kødet fuldstændig smuldre.
Tip til opskriften
Husk at komme ekstra parmesan på, når du først har rodet godt rundt i den ellers fine anretning. Så smelter osten. Og så lige lidt ekstra ost igen igen.
Velbekomme.